Alla inlägg den 20 mars 2010

Av Villaägarna i Nynäshamn - 20 mars 2010 09:30

Föreningen hade årsmöte på Folkets Hus i Nynäshamn och ett hundratal personer mötte upp. Det är en mycket bra siffra för ett årsmöte och visar att vi har en livaktig förening.  Årsmötesförhandlingarna gick fort och inga frågor utöver dagordningen togs upp. Protokollet från mötet kommer så småningom.

  

Efter detta fick vi en redogörelse av vår nya kommunalordförande Anna Ljungdell. Hon berättade lite om sin egen bakgrund  och beskrev sedan vilka tankar som styr arbetet i kommunhuset. Enligt Anna strävar man att få en bra dialog med med oss kommuninnevånare. Vi ska känna att kommunens anställda arbetar för oss för att ge oss bästa möjliga samhällsservice.

Det blev även tid för lite frågor och naturligtvis dök frågan om badhus i centralorten upp. Anna svarade att frågan lever men att man försöker intressera aentreprenörer att tillsammans med kommunen göra något eftersom badhus är både dyra att bygga och att hålla igång. Frågor om lekplatser kom också upp och speciellt Estö som är kraftigt eftersatt. Anna berättade att kommunen satsar på att skapa bra platser för lek och fritidsaktiviteter. Just nu står stadsparken på tur där det blir en kraftig upprustning. 

Frågor om skolmat ställdes också och Anna redogjorde för kommunens inställning, vilken är att man följer livsmedelverkets rekommendationer men om föräldrar inte vill att deras barn ska äta viss mat så kan det tas hänsyn till detta.

Efter detta så gick alla till bords och vi fick en god "Wallenbergare" och kaffe med kaka. 

Under tiden började lottdragningen och många fick ta del av det omfångsrika prisbordet som våra sponsorer skänkt.

Ovido - Quiz & Flashcards