Alla inlägg den 30 mars 2010

Av Villaägarna i Nynäshamn - 30 mars 2010 08:03

Igår kväll samlades ett 40-tal personer i Folkets hus för att ta del av information runt Grannsamverkan. Vi informerades  av Lasse Johnsson från Polisen, Kenneth Kollberg, säkerhetsansvarig i Nynäshamns kommun, om den senaste stöldvågen i Nynäshamn som dessvärre ser ut att vara en fortsättning mot en ökande mängd inbrott i bostäder. Som vanligt kan man konstatera att de vanligaste metoderna för att få en bostad att se bebodd ut fungerar, d.v.s ha lampor tända , låt radion vara på och om man är bortrest, se till att få brevlådan tömd.

  

Nu ska vi blåsa liv i den lätt avsomnade verksamheten runt Grannsamverkan som innebär ett mer metodiskt rapporterande om avvikelser och andra observationer.

Vi blev informerade av Sune Nilsson från Haninge om vad som pågår i bl.a Haninge med så kallade Grannstödsbilar och den möjlighet som vi eventuellt kan ha att få motsvarande verksamhet i Nynäshamn.   

Villaägarföreningens styrelse kommer att ta upp detta till nästa möte den 7 april.

Vidare ska vi på denna bloggplats veckovis informera via en länk till Nynäshamns hemsida om förekomsten av brott inom Nynäshamns kommun.

Ovido - Quiz & Flashcards